Pravila privatnosti

Opće informacije

Voditelj obrade osobnih podataka koji se prikupljaju i obrađuju u sklopu internet stranice https://prevoditelj-sudski-tumac.com/ (dalje u tekstu: Prevoditelj i sudski tumač) sa sjedištem na adresi Juraši 3, Viškovo OIB 92112894866.

Izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se na prikupljanje i obradu osobnih podataka kupaca/korisnika kao i na primjenu kolačića (cookies) na internet stranici https://prevoditelj-sudski-tumac.com/. Korištenjem ovom internet stranicom, suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanima u ovoj Izjavi.

Stalni sudski tumač za engleski jezik Tihana Gržetić Beljan poštuje sva načela zaštite i obrade osobnih podataka.

Prikupljanje i upotreba osobnih podataka

Za održavanje funkcionalnosti Internet stranica i pružanje traženih usluga korisnicima, stalni sudski tumač za engleski jezik Tihana Gržetić Beljan može prikupljati Vaše osobne podatke kao što su: ime i prezime, OIB, adresa e-pošte i telefonski broj. Upisom navedenih osobnih podataka u za to predviđena polja dajete svoju privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu: uspostavljanja kontakta sa Vama, obrade Vašeg zahtjeva i pružanja informacija o proizvodima i uslugama.

U svrhu prikupljanja podataka u vezi sa statistikom posjećenosti internet stranicama automatski se prikupljaju informacije povezane s njima a koje mogu sadržavati Vašu IP adresu, ime domene, vrijeme pristupa, i slične podatke koji se uobičajeno prikupljaju u svrhu statistike internet stranica. Tako prikupljene podatke AF može koristiti istključivo u svrhu pružanja učinkovitije korisničke usluge korisnicima/klijentima.

Čuvanje i sigurnost osobnih podataka

Stalni sudski tumač za engleski jezik Tihana Gržetić Beljan čuvat će osobne podatke koliko je potrebno obzirom na svrhu prikupljanja ili koliko je predviđeno zakonom.

Stalni sudski tumač za engleski jezik Tihana Gržetić Beljan ne daje, ne prodaje i ne posuđuje popis korisnika/klijenata trećim stranama i štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. 

Korištenje kolačića (Cookies)

Kolačić je informacija koju web stranica pohranjuje na računalo posjetitelja. Kolačići na stranicama pohranjuju postavke vezane uz prilagođenost web stranice pojedinačnom posjetitelju, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kada se sljedeći put otvori ista web stranica, internetski preglednik šalje podatke iz kolačića koji pripadaju toj stranici. Web stranice koje koriste kolačiće ne mogu dobiti pristup informacijama koji im nisu omogućene i ne mogu pristupiti ostalim datotekama na računalu posjetitelja.

Posjetitelj može samostalno zabraniti pohranjivanje kolačića na vlastitom računalu ili ih obrisati. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama internetskog preglednika.

Ukoliko smatraju da su im prekršena prava vezana uz zaštitu osobnih podataka, osobe koje su dobrovoljno dostavile podatke web tranici Stalni sudski tumač za engleski jezik Tihana Gržetić Beljan, mogu podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Vaša prava

Pravo na pristup

U svakom trenutku imate pravo na pristup Vašim osobnim podacima koje pohranjujemo.

Pravo na ispravak

Temeljem Vašeg zahtjeva dopunit ćemo ili izmijeniti Vaše osobne podatke ukoliko su isti nepotpuni, netočni ili njihova obrada nije u skladu sa zakonskim odredbama.

Pravo na brisanje

Ukoliko opozovete svoju suglasnost za prikupljanje, obradu i korištenje osobnih podataka, te zatražite brisanje, iste ćemo obrisati samo ako više nisu potrebni za namjenu za koju su pohranjeni ili ako je pohrana zakonski nedopustiva.

Pravo na prigovor oko upotrebe osobnih podataka

Ako se obrada Vaših osobnih podataka zasniva na ostvarenju naših legitimnih interesa, imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na takvu obradu osobnih podataka u mjeri u kojoj se obrada odnosi na Vaše podatke. U slučaju da dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni i zakoniti razlozi za obradu koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili ako je to potrebno radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane naših pravnih zahtjeva, vaš prigovor neće biti uvažen.

Promjene u pravilima o privatnosti

Zadržavamo pravo izmjene ove Izjave o zaštiti osobnih podataka u bilo kom trenutku, sukladno važećim zakonima o zaštiti podataka iz svibnja 2018. godine.

Za sve prijedloge i pritužbe u svezi s obradom Vaših osobnih podataka, kao i za opoziv suglasnosti kontaktiratirajte nas na:

Stalni sudski tumač za engleski jezik Tihana Gržetić Beljan

Juraši 3,
51216 Viškovo,
OIB 92112894866